Trühvlitest
Kulinaaria must kuld, köögiteemantid, mustad pärlid (ehk heal lapsel mitu nime) ehk trühvlid on inimeste toidulaual olnud ja püsinud sajandeid.
Esmasteks trühvli kasutusele võtjateks peetakse sumereid ning trühvlite söömise ajalugu ulatub rohkem kui 2000 aasta tagusesse aega.
Tänasel päeval on trühvel üks kokandus maailma kalleimaid tooraineid, kuna tema kasvualad on piiratud, kasvamine hooajaline ning tema leidmine raske.
Trühvlid kasvavad maa all sümbioosis puudega. Nad pesitsevad puu juurte küljes või all, ning armastavad seda teha metsades, kus on palju tammesid, pööke, kaski, papleid ja männipuid. Trühvel armastab parasvöötmelist kliimat ning kasvab Euroopas peamiselt vahemeremaades nagu Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania ja Horvaatia. Trühvel armastab vihmaseid talvesid ning kuivi kuumasid suvesid.
Läbi aegade on trühvlite otsimiseks peamiselt kasutatud sigu. Just emaseid sigu, kuna trühvlid sisaldavad endas feromooni nimega androstenool, mis on ühtlasi isaste sigade süljes sisalduv “atraktiivsus” hormoon. Küll aga sel samal põhjusel on tihti raske trühvlit emase notsu käest kätte saada ning tänapäeval on sigade asemel hakatud kasutama hoopis koeri, keda on võimalik premeerida ka mõne muu maiustusega .
Kes on kord trühvli maitsesse armunud, see jääb seda ikka uuesti ja uuesti otsima.
Pietro&Pietro
Siin Trühvlipoe e-poes on müügil Istra poolsaare trühvli delikatessid.
Pietro&Pietro, kelle trühvli tooted Trühvlipoes saadaval on, on Horvaatia pereettevõte, kellede toodetesse armusime maagilisel Istra poolsaarel reisides.
Pietro&Pietro pere on trühvleid jahtinud ning nendest tooteid valmistanud varsti juba pea 100 aastat ning kõik tooted on valmistatud pühendumise ja armastusega.
Pietro&Pietro tootevalikus on ligi 50 toodet, mis tasapisi Trühvlipoe valikusse ka lisanduvad.